Please enable JS

Boomtown Fair Dance Stage 2019 - UK

Boomtown Nucleus Stage

Delen

Voor Boomtowns 11e editie ontwierp, produceerde en bouwde Phixion een van de voornaamste dance stages: de Nucleus Stage. Voor deze editie in 2019 werd er gefocust op duurzaamheid en de problemen rond dit onderwerp. Met dat in gedachten zette de ene helft van het festival een positieve projectie in de kijker en de andere helft een meer dystopische.

De Nucleus Stage representeert de negatieve projectie van de toekomst waar een oude kerncentrale ingestort is, die zichzelf naar de vernietiging frackt en nu in een afbrokkelende hoop van giftig afval en puin ligt. Het middenste deel moest een centraal en kenmerkende geheel zijn: een gloeiende toren van macht overgenomen door Artificiële Intelligentie en een reactor die lijkt alsof hij in meltdown is gegaan of is geëxplodeerd. De gehele stage is uitgewerkt met de fijnste details van hoe een ineengestorte stad er zou uitzien na een explosie.

Bij deze stage werd er voornamelijk techno muziek gedraaid, alsof techno-aaseters het verwoeste gebied weer hadden overgenomen. Bij de stage was er plaats voor 20 000 festivalgangers om de hele nacht te dansen.

Voel je de radioactiviteit al?